Typer af kandidater

Aktiv jobsøgende kandidater

Aktiv jobsøgende kandidater er dem, som løbende holder øje med jobportaler, har oprettet jobagenter og derved løbende får tilsendt ledige stillinger på mail mv.. Det kan være en kandidat, der er i en opsagt stilling eller bare er træt af sit nuværende job. Denne type kandidat har allerede mentalt gjort sig klar til at skifte job og du vil som virksomhed have en god mulighed for at ramme denne målgruppe, når du opretter et jobopslag på diverse jobportaler. Et rekrutteringsbureau vil typisk få en masse ansøgninger og cv’er fra disse kandidater, når de på vegne af dig opretter et jobopslag.

 

Ikke-aktiv jobsøgende kandidater

Ikke-aktiv jobsøgende kandidater er kandidater, der er begyndt at se sig om efter nye muligheder, cv’et bliver finpudset og opdateret, en ansøgning bliver udformet, men kandidaten er ikke nået dertil, hvor vedkommende er aktiv jobsøgende. Denne kandidat er typisk i en fase, hvor han/hun mentalt er ved at gøre sig overvejelser omkring hvornår og hvordan denne skal intensivere sin jobsøgning. Disse kandidater er tilbøjelige til at tage en snak med en headhunter, hvis headhunteren ringer, men vil ikke selv tage kontakt til en headhunter eller et rekrutteringsbureau endnu. Ej heller vil kandidaten sende en ansøgning.

 

Aktiv ikke-jobsøgende kandidater

Denne type kandidat er den, som er mest værdifuld at få i tale for en headhunter og et rekrutteringsbureau. Det er også disse profiler du som virksomhed vil have som din næste kollega. En aktiv ikke-jobsøgende kandidat kigger ikke efter et nyt job. Vedkommende er typisk ganske glad for sit job og trives rigtig godt. Kandidaten er værdsat af den virksomhed vedkommende arbejder hos og afviser som regel de hyppige jobtilbud han/hun får fra sit netværk.

En headhunter går målrettet efter denne type kandidat, da vedkommende aldrig vil sende en ansøgning på baggrund af et jobopslag. Et af headhunterens største succeskriterium er netop at overtale denne type kandidat til at høre nærmere om jobbet hos dig.

Det gælder for dig som virksomhed om at være ekstra opmærksom på denne type kandidat og hvad du vil gøre for at lokke vedkommende til at arbejde for dig. Det er disse kandidater en headhunter kan søge og få overtalt til at møde dig til en jobsamtale.

For disse kandidater er det afgørende, at de kan se et større perspektiv i at skifte job end blot højere løn eller et hjørnekontor. Topledere i dansk erhvervsliv bliver ofte altid headhuntet. Det samme gælder for specialister med vital domæneviden og de ekstremt højtuddannede, dygtige profiler, som sidder på betydningsfulde poster på tværs af alle brancher og virksomheder. Når jobmarkedet udvikler sig positivt og der bliver mangel på arbejdskraft, så stiger andelen af denne type kandidater. Her er det meget fordelagtigt at bruge en headhunter til at finde din næste medarbejder, kollega eller chef.